- Kladdkaka
- Vispad grädde med kakao o hackad Marabou polka
Mmmmmmmmmmmmm....
Njutning varje tugga!
Den jag åt var dock inte toppad med grädde, den fick man ta på sidan,
o så stor klick man ville :D
Kladdkaka med polka-chokladgrädde
Njutning varje tugga!
Den jag åt var dock inte toppad med grädde, den fick man ta på sidan,
o så stor klick man ville :D
Kladdkaka med polka-chokladgrädde
Ingredienser
8-10 bitar
200 g svenskt smör200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
Topping
2 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk kakao
1 msk florsocker
200 g polkachoklad
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker och blanda med chokladsmeten. Rör ner mjöl och salt. Häll smeten i smord och bröad form med löstag bar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna.
Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka chokladen, vänd ner den i grädden och bred på kakan.
Tips! Använd gärna Arla Köket smaksatt vispgrädde choklad. Då behöver du bara vispa grädden och blanda ner den hackade chokladen.
2 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk kakao
1 msk florsocker
200 g polkachoklad
Gör så här
Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka chokladen, vänd ner den i grädden och bred på kakan.
Tips! Använd gärna Arla Köket smaksatt vispgrädde choklad. Då behöver du bara vispa grädden och blanda ner den hackade chokladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar