torsdag 17 februari 2011

Kladdkaka med polka-chokladgrädde

  • Kladdkaka
  • Vispad grädde med kakao o hackad Marabou polka 
Mmmmmmmmmmmmm....
Njutning varje tugga! 


Den jag åt var dock inte toppad med grädde, den fick man ta på sidan,
o så stor klick man ville :D


Kladdkaka med polka-chokladgrädde





Ingredienser

8-10 bitar

200 g svenskt smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
 
Topping
2 ½ dl  vispgrädde
1 ½ msk kakao
1 msk florsocker
200 g polkachoklad

 

Gör så här


Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker och blanda med chokladsmeten. Rör ner mjöl och salt. Häll smeten i smord och bröad form med löstag bar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna.

Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka chokladen, vänd ner den i grädden och bred på kakan.

Tips! Använd gärna Arla Köket smaksatt vispgrädde choklad. Då behöver du bara vispa grädden och blanda ner den hackade chokladen.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar